7 tips om gezond oud te worden

Naar mate we ouder worden gaan we ons steeds meer realiseren dat het leven niet oneindig is. En ook al willen we helemaal niet meer dan 100 jaar op deze aarde zijn, het zou toch fijn zijn als we gezond onze oude dag in zouden kunnen gaan. Je hebt je nabestaanden beschermd met een goede uitvaartverzekering? Deze kan je bijvoorbeeld vergelijken op Zorgvaart. Nu is het tijd om aan jezelf te denken. Gebruik daarom de onderstaande 7 tips om gezond oud te worden.

Tip 1: drink veel water

Misschien lijkt water op het eerste gezicht niet erg voedzaam, het is essentieel voor ons lichaam en wel om verscheidene redenen. Zo houdt het je soepel en gehydrateerd, is het bevorderlijk voor een goede spijsvertering en voert water alle afvalstoffen weg die je lichaam niet nodig heeft. Drink daarom elke dag minstens 1,5 tot 2 liter water om uitdroging te voorkomen en je lichaam gezond te houden.

Tip 2: slaap goed

Je lichaam heeft slaap nodig om zichzelf te herstellen en resetten. Krijg je niet genoeg slaap, dan kan je lichaam niet op volle kracht functioneren. En als je lichaam niet goed functioneert, dan loop je de kans om ziek te worden. Probeer daarom elke nacht minstens 7 tot 9 uur slaap te krijgen.

Tip 3: beweeg regelmatig

Als je je lichaam regelmatig beweegt dan zal je je spieren en gewrichten soepel houden, krijgt je hart een goede workout, verminder je de kans op hart- en vaatziekten en blijf je netjes op gewicht. Neem daarom dus vaker de fiets in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift. Als je elke dag 30 minuten beweegt zal je versteld staan van het verschil.

Tip 4: stop slechte gewoontes

Het is geen geheim dat roken en alcoholgebruik slecht zijn voor je gezondheid. Wil je gezond oud worden dan stop je volledig met roken en spaar je je organen door minder te drinken.

Tip 5: eet gezond

Als je ervoor zorgt dat je elke dag gebalanceerd eet, dan geef je je lichaam alle stoffen waarmee het goed kan functioneren. Vezels, vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten zijn allemaal noodzakelijk om gezond te zijn en te blijven. Een goed gebalanceerd dieet zal je spijsvertering verbeteren, zal de kans op hart- en vaatziekten, cholesterol en diabetes aanzienlijk veranderen en kan mogelijk de kans op kanker verminderen. Alleen een lichaam die alle brandstoffen krijgt die het nodig heeft zal er harder aan werken om gezond te blijven.

Tip 6: wees gelukkig

Een gelukkig mens is over het algemeen gezonder dan iemand met een depressie. Dat komt onder andere doordat er als je gelukkig bent veel minder vrije radicalen in je lichaam worden aangemaakt en je lichaamscellen dus minder te verduren hebben. Zoek een partner, heb seks, vind een hobby of boek een vakantie. Gelukkige mensen zijn vaak ook gezonde mensen.

Tip 7: lach!

Als je lacht maakt je lichaam bepaalde stoffen aan die ontzettend gezond zijn. Vaak lachen is dus echt goed voor je gezondheid. Ga er daarom regelmatig op uit met vrienden, bezoek een komediant of ga naar een comedy in de bioscoop. Hoe meer je lacht, hoe gezonder je bent.

Uitvaartverzekering vergelijken bezoek dan eens de website zorgvaart.nl!

, , ,